نانو زایکوسیل چیست و چه کاربردی دارد

نانو زایکوسیل چیست

نانو زایکوسیل محصولی ایده آل در صنعت ساختمان‌سازی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مهندسین معماران و مالکان، مقابله با مشکلات ناشی از نفوذ آب به ساختمان و پیشگیری از ایجاد خرابی‌های ساختاری و سطحی سازه‌ها است.

آب می‌تواند به دو شکل طبیعی و یا غیرطبیعی که غالباً اشتباهات انسانی در آن نقش دارند، برای ما مشکل‌ساز شود. گاهی اوقات منشأ بروز مشکل از اختیار ما خارج است.

مثلاً بارش باران که باعث نم‌زدگی سقف خانه و کثیفی نمای ساختمان می‌شود، یا نفوذ آب‌های زیرسطحی در فونداسیون سازه و ساختمان‌ها که در معرض نشت آب قرار می‌گیرند، از مواردی هستند که عامل طبیعی منشأ به وجود آمدن آن بوده از دست ما خارج است.

اما در هنگام ساختن سقف، نما، استخر، سونا، آب‌نما و موارد مشابه دیگر، خودمان انتخاب می‌کنیم که درصدد پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت احتمالی برآییم یا خیر.

در این صفحه نانو زایگوسیل را با جزئیات کامل به شما معرفی می‌نماییم، تا برای همیشه دغدغه نفوذ آب و رطوبت به داخل سازه و ساختمان‌های خود را به فراموشی بسپارید، در ادامه با ما همراه باشید.

نانو زایکوسیل چیست و چه ویژگی دارد

امروز راه‌حلی برای محافظت کامل ساختمان‌ها و سازه‌ها در برابر نفوذ آب با فناوری نانو، به نام زایکوسیل در اختیار شماست تا بتوانید کلیه عملیات آب‌بندی، رفع نم و رطوبت، محافظت نما در برابر شوره و کثیفی و عایق‌کاری رطوبتی را انجام دهید.

ویژگی ممتاز نانو زایکوسیل

نانو زایکوسیل ماده ضدآب سازی از نوع واکنشی و نفوذی است، که باقابلیت حفظ تنفس سطوح عمل می‌نماید.

وقتی محلول نانو زایکوسیل را بر روی سطوح آجری، سیمان، سنگ، سفال و بتنی اعمال می‌کنید؛ در سطح نفوذ کرده و با سیلیس موجود در عمق و سطح موردنظر واکنش نشان می‌دهد، و با تغییر ماهیت شیمیایی سطح از آب‌دوست به آب‌گریز، تغییر میابد.

نانو زایکوسیل دوستدار محیط زیست

این محصول نانو به‌صورت محلول در آب بوده و کاملاً دوستدار محیط‌زیست هست، به‌نحوی‌که می‌توانید آن را بدون نیاز به هیچ‌گونه تجهیزات ایمنی در محیط بسته و باز به‌سادگی اجرا کنید.

مقایسه نانو زایکوسیل با سایر فناوری‌ها

عملکرد نانو زایکوسیل که در ابتدای مطلب تأکید شد، بر پایه اورگانوسیلان است.

اگر درزمینه ضدآب سازی و آب‌بندی سطوح و مصالح ساختمانی سروکار داشته باشید، حتماً نام سایر فناوری‌های موجود در این رابطه را حداقل یک‌بار شنیده‌اید، و به خوبی می‌دانید که سایر فناوری‌ها چه مشکلاتی درزمینه آب‌بندی و محافظت از سازه دارند.

فناوری‌های پوششی مانند ایزوگام، رنگ، رزین و سایر موارد، با این‌که سطح را آب‌بند می‌کنند اما به دلیل ساختار پوششی و آسیب‌پذیری در برابر نور خورشید، خراش و تراش سطح؛ طول عمر کوتاهی نسبت به فناوری‌های ضدآب سازی نفوذی دارند، سایر فناوری‌های غیر اورگانوسیلان هم هرکدام دارای معایب مختلفی هستند که ضریب اطمینان ما را در استفاده از آن‌های کاهش می‌دهد.

شناسنامه نانو زایگوسیل را بررسی کنیم

حدوداً ۴۵ سال است که در اروپا و آمریکا از ترکیبات اورگانوسیلان پایه حلالی برای ضدآب سازی سطوح پایه سیمانی استفاده می‌شود.

دکتر آجای رانکا در شرکت زایدکس هندوستان پس از تحقیق و بررسی روی این ترکیبات و آمیختن آن با فناوری نانو، زایکوسیل را که یک فناوری اورگانوسیلان پایه آبی است تولید کرد و آن را در ایالات‌متحده آمریکا به ثبت رساند.

نانو زایکوسیل خصوصیات ترکیبات اورگانوسیلان، پایه حلالی دارد، و ازنظر هزینه تمام‌شده نیز برای مصرف‌کنندگان بسیار باصرفه است.

کاربرد و مصارف زایکوسیل

کاربرد و مصارف نانو زایکوسیل در موارد مختلف از مصارف خانگی تا استفاده در پروژه‌های بزرگ برای محافظت کامل ساختمان‌ها و سازه‌ها در برابر رطوبت و نفوذ آب، سرما و گرما، قارچ و کپک‌ها و اشعه‌ی مخرب خورشید کاربرد دارد.

نکته بسیار مهمی که در کار با زایکوسیل باید مدنظر داشت این است که زایکوسیل پس از اجرا، هیچ تغییر ظاهری در سطح ایجاد نمی‌کند و شاهد تغییر رنگ، براقی یا ماتی، سُر شدن و یا زبر شدن نخواهید بود.

tahkimsanat.com

روش اجرای نانو زایکوسیل به‌طور اصولی

برای اجرای نانو زایکوسیل در ابتدا باید سطح موردنظر را با دستگاه جت‌واش ۱۱۰ تا ۲۰۰بار با دقت شستشو و تمیز کرده و سطح آن را از هرگونه چربی، جرم و کثیفی پاک‌کنید.

سپس زایکوسیل را به نسبت لازم که در دستورالعمل اجرایی موجود در داخل بسته‌بندی محصول نانو آمده است، آن را با نسبت ۱ به ۲۰ با آب مخلوط کرده و به‌آرامی و با دقت آن رابین تا ۵ دقیقه همی‌زنیم.

محلول شفاف حاصله را روی سطح سیمانی، سنگ، آجر، بتن و یا سفالی موردنظر به‌وسیله قلم‌مو، یا به‌طور اسپری بر روی سطح اعمال نموده تا محل موردنظر از محلول کاملاً اشباع گردد.

بعد از اجرا ۲۴ تا ۴۸ ساعت باید منتظر بمانید تا واکنش و نفوذ ذرات نانویی زایکوسیل در سطح کامل شده و خشک گردد، حالا ازاین‌پس سطوح موردنظر شما ضدآب و محافظت‌شده است.

نوع واکنش در سطوح بعد از اعمال نانو زایکوسیل

ذرات نانوی زایکوسیل به سطح اعمال شده واکنش نشان داده و پیوند شیمیایی برقرار می‌شود، پس یعنی زایکوسیل جزئی از سطح شده و دیگر نمی‌توان آن را مانند فناوری‌های پوششی جدا کرد.

ضمن این‌که حرارت و سرما نمی‌تواند باعث تخریب پیوند میان زایکوسیل و سطح شود ولی سایر فنّاوری‌ها نمی‌توانند در برابر حرارت مقاومت کرده و پوسته‌پوسته‌شده و به‌صورت لایه‌ای از سطح جدا می‌شوند.

وقتی زایکوسیل در سطح نفوذ می‌کند (به‌طور میانگین بین ۳ تا ۵ میلی‌متر) دیگر بسیاری از اثرات جوی و محیطی مانند نور خورشید و خراشیدگی روی آن اثرگذار نیستند و همین امر علتی برای طول عمر بالای نانو زایکوسیل روی سطح است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *