نانو زایکوسیل

مقدمه در خصوص نانو زایکوسیل
در طول تاریخ ساختمانسازی یکی از مهمترین دغدغهها، مقابله با مشکلات ناشی از نفوذ آب به ساختمان و ایجاد خرابیهای ساختاری و سطحی بوده است و میتوان گفت در ساختوسازهای امروزی نیز همین مسئله وجود دارد.
آب میتواند به دو صورت طبیعی و یا مصنوعی برای ما مشکلساز شود. گاهی اوقات منشأ مشکل در اختیار ما نیست و گاهی نیز خودمان برای بهدست آوردن مزیتی دیگر سبب بروز مشکل میشویم و تلاش میکنیم آن را برطرف کنیم.
مثلاً باران باعث نمزدگی سقف خانه و کثیفی نمای ساختمان میشود و یا نفوذ آبهای زیرسطحی فونداسیون ساختمان را در معرض نشت آب قرار میدهد؛ که منشأ آن دست ما نیست.
ساختن استخر، سونا، جکوزی، آبنما و … هم خودمان انتخاب میکنیم که درصدد جلوگیری از نفوذ و ایجاد خرابی آب برمیآییم.
کاربرد نانو زایکوسیل چیست
امروز راهحلی کامل برای محافظت کامل ساختمانها و سازهها در برابر نفوذ آب با فناوری نانو، به نام زایکوسیل در اختیار شماست تا بتوانید کلیه عملیاتهای آببندی، رفع نم و رطوبت، محافظت نما در برابر شوره و کثیفی و عایقکاری رطوبتی را انجام دهید.
روش عملکرد نانو زایکوسیل ماده ضدآب سازی واکنشی و نفوذی نانو باقابلیت حفظ تنفس سازه زایکوسیل ماده نانوتکنولوژی اورگانوسیلان است که وقتی محلول آن را روی سطح آجری، سیمانی، سنگی، سفالی و بتنی اجرا میکنید؛ در سطح نفوذ کرده و با سیلیس موجود در سطح و عمق موردنظر واکنش داده و با تغییر ماهیت شیمیایی سطح از آبدوست به آبگریز، آن را ضدآب میکند.
این محصول نانو بهصورت محلول در آب است و کاملاً دوستدار محیطزیست میباشد، بهنحویکه میتوانید آن را بدون نیاز به هیچگونه تجهیزات ایمنی در محیط بسته و باز بهسادگی اجرا کنید.
عملکرد نانو زایکوسیل
روش عملکرد مولکول زایکوسیل در ابتدای مطلب تأکید شد که نانو زایکوسیل اورگانوسیلان است و دلیل آن این است که اگر درزمینه ضدآب سازی و آببندی سطوح و مصالح ساختمانی سروکار داشته باشید، حتماً نام سایر فناوریهای موجود در این رابطه را حداقل یکبار استفاده کردهاید و یا نام آنها را شنیدهاید. و به خوبی میدانید که سایر فناوریها چه مشکلاتی درزمینه آببندی و محافظت از سازه دارند. فناوریهای پوششی مانند ایزوگام، رنگ، رزین و …
با اینکه سطح را آببند میکنند اما به دلیل ساختار پوششی و آسیبپذیری در برابر نور خورشید، خراش و تراش سطح؛ طول عمر کوتاهی نسبت به فناوریهای ضدآب سازی نفوذی دارند. سایر فناوریهای غیر اورگانوسیلان هم هرکدام دارای معایب مختلفی هستند که ضریب اطمینان ما را در استفاده از آنهای کاهش میدهد.
کاربرد و مصارف نانو زایکوسیل
اما حدوداً ۴۰ سال هست که در اروپا و آمریکا از ترکیبات اورگانوسیلان پایه حلالی برای ضدآب سازی سطوح پایه سیمانی استفاده میشود.
این ترکیبات بهترین راهکار برای آبگریز کردن سطوح است ولی بزرگترین عیب آن هزینه بالای آن است. دکتر آجای رانکا در شرکت زایدکس هندوستان پس از تحقیق و بررسی روی این ترکیبات و آمیختن آن با فناوری نانو، زایکوسیل را که یک فناوری اورگانوسیلان پایه آبی است تولید کرد و آن را در ایالاتمتحده آمریکا به ثبت رساند.
درنتیجه زایکوسیل هم توانسته خصوصیات ترکیبات اورگانوسیلان پایه حلالی را به همراه داشته باشد و هم به دلیل نانو بودن بسیار باصرفه است. کاربرد و مصارف نانو زایکوسیل در موارد مختلف از مصارف کوچک خانگی تا استفاده در پروژههای بزرگ برای محافظت کامل ساختمانها و سازهها در برابر رطوبت و نفوذ آب، سرما و گرما،قارچها و کپکها و اشعههای مخرب خورشید و… کاربرد دارد.
نکته بسیار مهمی که در کار با زایکوسیل باید مدنظر داشت این است که زایکوسیل پس از اجرا، هیچ تغییر ظاهری در سطح ایجاد نمیکند و شاهد تغییر رنگ، براقی یا ماتی، سُر شدن و یا زبر شدن و … نخواهید بود. ویژگیای که در بسیاری از محصولات این حوزه وجود ندارد و مشخصات ظاهری سطح تغییر میکند.