سنگ گرانیت سنگ آذرین رنگ روشنی است که دانههای آن بهقدری بزرگ و درشت هستند که با چشم غیر مسلح نیز دیده میشوند.
چنانچه تمایل به اطلاعات تخصصی یا استفاده از سنگ گرانیت (Granite) در پروژههای ساختمانی خوددارید مطالعه این محتوا را به شما پیشنهاد مینماییم.
اگر به اطراف خود توجه نماییم مواد گوناگونی را خواهیم دید که از آنها در محیط زندگی خود استفاده مینماییم، بعضی از آنها خیلی مهماند و برخی دیگر اهمیت کمتری دارند، یکی از این مواد که با آن سروکار داریم و دارای اهمیت ویژه نیز هستند انواع مختلف سنگها میباشد.
سنگها ازنظر مقاومت چگالی رنگ و ترکیب مواد تشکیلدهنده با هم کاملاً متفاوتاند و با توجه به این ویژگی کاربردهای مختلفی نیز دارند، سنگ یکی از منابع طبیعی و خدادادی است که انواع آن در کشور ما در مناطق مختلف ازجمله رشتهکوه زاگرس و البرز به فراوانی یافت میشود.
برخی از این سنگها را میتوان بهطور مستقیم از معادن استخراج و برای مصارف ساختمانی بالأخص نمای ساختمان به شهرها منتقل نمود.
در ادامه توجه شمارا به مطالعه این صفحه مطابق با فهرست زیر جلب نموده و درخواست داریم که با نظرات سازنده خودتان در انتهای صفحه ما را در بهبود این محتوا برای استفاده عموم یاری فرمایید.
سنگ گرانیت چگونه به وجود میآید
سنگ گرانیت سنگ آذرین زیر زمینی است که زیر سطح زمین تشکیل میشود، سنگها اجسام غیرزنده و جامدیاند که از یک یا چندین نوع کانی تشکیلشدهاند و معمولاً در سه گروه رسوبی آذرین و دگرگونی تقسیمبندی میشوند.
فهرست گروهبندی، نحوه تشکیل انواع سنگها در سراسر کره زمین
- سنگهای تشکیلشده از گروه آذرین از سرد شدن و انجماد مواد مذاب به وجود میآیند.
- سنگهای رسوبی در اثر حمل رسوبات و فرسایش به داخل محیط رسوبی و فشردگی به وجود آمده است.
- سنگهای تشکیلشده از گروه دگرگونی در اثر حرارت زیاد و فشار از سنگهای دیگر تشکیل میشوند.
منشأ و روند پیدایش سنگ گرانیت
بر اساس تحقیقات و مطالعات هرچه از سطح زمین به سمت داخل زمین برویم دمای آن محدوده افزایش مییابد و الگوی سنجش حرارت در عمق زمین به ازای هر کیلومتر ۳۰ درجه افزایش دما است.
این حرارت و گرما باعث میشود که مواد به (ماگما magma) یا همان مواد مذاب تبدیل شوند بهصورت متحرک بود و سرشار از گاز هستند مواد مذاب به دلیل داشتن گاز فراوان و حرارت بالا نسبت به مواد اطراف خود سبکتر هستند و به سمت سطح زمین حرکت میکنند.
سنگهای آذرین درونی و تشکیل سنگ گرانیت و گابرو
مواد مذاب (مواد تشکیل دهنده سنگ گرانیت) اگر در داخل زمین باقی بمانند در همانجا سرد و متا متبلور شده و به سنگهای آذرین درونی مانند: سنگ گرانیت و گابرو، تبدیل میشوند که تقریباً درشتبلورند و کانیهای آن بدون استفاده از میکروسکوپ نیز بهآسانی قابل رؤیت است.
سنگهای آذرین بیرونی و تشگیل سنگ ریولیت و بازالت
اگر مواد مذاب از راه شکستگیها و شکافهای موجود در سطوح کره زمین خارج شوند آن مواد به سنگهای آذرین بیرونی تبدیل خواهند شد مانند: ریولیت و بازالت که اینگونه سنگها جزء سنگهای ریزبلور هستند.
مصارف سنگ گرانیت در صنعت ساختمان
تمامی سنگهایی که در بالا نیز به آن اشاره شد، جزو گروه سنگهای آذرین هستند، که کاربردهای بسیار زیادی در زندگی ما دارند مانند: سنگ گرانیت که به خاطر ویژگی سختی و زیبایی منحصربهفرد خود بهعنوان سنگهای تزیینی در انواع نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
سایر مصارف سنگهای گرانیتی
همچنین از سنگ گرانیت برای ساختن پله کف ساختمان و ساخت بناهای یادبود و غیره استفاده میشود همچنین از خردهسنگ سنگ گرانیت در تهیه بتن جادهسازی زیرسازی راهآهن و موارد دیگر استفاده میشود.
خطرات استفاده از سنگ گرانیت در ساختمان
هشداری تلخ برای دوست داران سنگ گرانیت، و زنگ خطری برای افرادی که بهتازگی تصمیم به استفاده از این نوع سنگ آذرین در صنعت ساختمان و ساختمانسازی گرفتهاند.
سنگ گرانیت حاوی اورانیوم است.
هر نوع سنگی میتواند حاوی عناصر رادیواکتیو طبیعی مانند رادیوم، اورانیوم و توریم، باشد، ولی برخی از سنگهای گرانیتی حاوی مقادیر بیشتری از عناصر ذکرشده نسبت به سایر سنگها هستند.
در صورت وجود، این عناصر ممکن است بهمرور زمان به گاز (رادون ۸۶Rn) تبدیل شوند، این گاز بدون رنگ و بدون بو است، و برای سلامت انسان بسیار مضر است.
به همین دلیل سنگ شناسان معتقدند از سنگ گرانیت نباید در نمای ساختمان بهویژه فضاهای داخلی ساختمان استفاده نمود، به گفته دانشمندان، گاز رادون بعد از سیگار دومین عامل سرطان ریه در جهان است.
با فعال نمودن VPN و کلیک بر روی این متن، ویدیو مرتبط در یوتیوپ را مشاهده فرمایید