پیچ رولپلاک نمای ساختمان، یکی از با اهمیتترین و الزامیترین خدماتی است که میتواند مستقیماً از حوادث ناخوشایند جلوگیری نماید.
مقاومسازی نما، با استفاده از پیچ و رولپلاک یکی از کمهزینهترین روشها میباشد که با توجه به سرعت در اجرا ازنظر کیفیت نیز، نتیجه ایده آلی دارد.
در ادامه، مطالب مفیدی در خصوص مقاوم سازی نما ساختمان، و نحوه اجرا، قرار دادهایم که، شمارا به مطالعه آن دعوت مینماییم.
امروزه یکی از عوامل زیباسازی شهرها ،نمای ساختمان های آن شهرها می باشد و با توجه به اینکه از چه نوع مصالح در زیباسازی نما استفاده شده ،نظافت و ایمنی نماها جزء دغدغه های اصلی مالکین و صاحبین ساختمان ها گردیده است.
امروزه جهت زیباسازی نمای ساختمان ها از شیوه ها و مصالح مختلف و گوناگونی استفاده می گردد و تنوع فراوانی جهت انتخاب نوع نما می باشد مانند:نماهای سیمانی ،نماهای آجری ،نماهای شیشه ای ، نماهای کامپوزیت و ..
یکی از انواع این مصالح که از قدیم الایام بر روی نما استفاده می شده است و قدمت زیادی دارد سنگ و انواع مختلف آن می باشد،مانند سنگ های صیقلی ، سنگ های تیشه ای و …
ساختمان هایی که دارای نمای سنگی می باشند ممکن است در گذشت زمان،دچار ریزش شوند که این ریزش علاوه بر مخدوش کردن ظاهر و نمای ساختمان ،خطرات فراوانی برای افراد و اشخاصی که در طول شبانه روز در حال تردد و عبور و مرور در زیر ان ساختمان هستند،دارد.
افت کیفیت و لقی و ریزش سنگ های نمای ساختمان عوامل مختلفی دارد، ازجمله عوامل داخلی(مانند استفاده نکردن از مصالح به مقدار مناسب،عدم استفاده از مصالح مرغوب و درجه یک، نداشتن اسکوپ در پشت سنگ هاف نشست ساختمان) و عوامل خارجی
(مانند شرایط جوی ،باد و باران ، انقباض و انبساط (سرما و گرما) و زمین لرزه ….
بنابراین بهترین روش برای جلوگیری از این خطرات پیچ و رولپلاک کردن سنگ های نمای ساختمان می باشد که باعث می شود تا مالکین ساختمان ها،از استحکام نمای ساختمان خود مطمئن گردند و طول عمر بیشتر و ایمنی نمای خود را تضمین نمایند.
نادر خواجه احمد عطاری در گفتگو با «صما» ضمن اشاره به این مطلب، افزود: علاوه بر اینکه معمار ساختمان باید طراحی لازم را از ابتدای فرایند ساخت و ساز برای نما در نظر بگیرد، مهندس سازه هم باید بارهای وارده توسط نما بر سازه را مورد بررسی قرار دهد. وی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از نماها متناسب با شرایط زلزله خیزی و اقلیم ما نیست، اظهار داشت: بیش از 90 درصد نمای ساختمان های امروز سنگی است که متاسفانه در بیشتر موارد به شکل غیر اصولی اجرا می شود و می تواند حادثه آفرین باشد؛ همچنان که در زلزله کرمانشاه هم شاهد بودیم که اغلب نماهای سنگی فرو ریخته بود. عضو هیئت علمی بخش سازه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: خوشبختانه بر خلاف سالهای دورتر، اخیرا اقدامات خوبی از طرف شهرداری تهران انجام می شود.با توجه به این خبر می توان اذعان داشت باید سنگ های نمای ساختمان مقاوم سازی گردند، چه در حین ساخت نما با استفاده از مصالح مرغوب و به مقدار و میزان کافی و چه بعد از ساخت نما بوسیله پیچ ورولپلاک این مقاوم سازی باید صورت پذیرد.
مقاومسازی نمای ساختمان و سازههای شهری و صنعتی با توجه به سبک معماری کنونی، در بیشتر مواقع از انواع مختلف سنگها برای زیباسازی سطح نمای ساختمانها استفاده میگردد.
با توجه به زیبایی خاصی که به لطف معماری و نصب انواع سنگها بر روی نمای ساختمانها پدیدار میگردد، شاهد ساختمانهای زیبا در شهرمان هستیم.
متأسفانه بعد از گذشت مدتی به دلایل مختلفی مانند انبساط و انقباض فصلی سطح، نشست ساختمان، عدم اجرای صحیح، زمینلرزه، و مواردی دیگر شاهد ریزش سنگ از روی سطح نمای ساختمان هستیم.
ولی باید توجه داشته باشیم که اینگونه نماها دارای اشکالات فراوانی نیز میباشد.
مثال: خطر ریزش سنگ میتواند بسیار خطرناک باشد و خسارتهای مالی و جانی غیرقابل جبرانی را متوجه مالکین و اشخاص ثالث نماید مقالات: ما در مقالات سایت به این موضوع که بهترین روش اجرای صحیح سنگ چگونه است و برای پیشگیری و مقاومسازی چه راهکاری وجود دارد پرداختهایم.
جدا از نمای سنگ ساختمان در سازههای مختلف شهری و صنعتی نیز به دلایل مختلف ممکن است شاهد ریزش باشیم و یا نیاز به مقاومسازی کلی و یا موردی و جود داشته باشد.
روشهای مقاومسازی روش های مقاوم سازی سطوح در ارتفاع بنا به نیاز و شرایط محیطی و متریال سطوح میتواند متفاوت باشد.
مثال مانند استفاده از چسبهای صنعتی، پیچ رولپلاک، میخ پرچ، جوشکاری، و غیره
بهطور معمول این شرکت از پیچهای گالوانیزه و یا روکشدار برای مقاومسازی سطح نمای ساختمان استفاده مینماید.
اندازه پیچها : ارتفاع پیچهای مورداستفاده در نمای ساختمان نیز از پنج سانتیمتر کمتر و از هفت سانتیمتر بیشتر نمیباشد آنهم به دلیل اینکه پیچ کمتر از پنج سانتیمتر بعد از عبور از سنگ به میزان کافی در بتن موجود در پشت سنگها نفوذ نمیکند و میتواند عملاً عملیات مقاومسازی را بیفایده نماید.
استفاده از پیچهایی با ارتفاع بیش از هفت سانتیمتر میتواند سوراخهای بزرگ بر روی سنگ ایجاد نماید و حتی باعث تخریب سنگها و حتی بتن پشت سنگ گردد.
درنهایت خدمات ارائهشده را ضمانت اجرایی نماید، عملیات مقاومسازی بسیار حساس بوده و میبایستی توسط افرادی متخصص و متعهد انجام پذیرد تا با اطمینان بیشتری ریسک خسارتهای مالی و جانی احتمالی به کمترین حد ممکن برسد
امروزه جهت زیباسازی نما از مصالح وشیوه های مختلفی استفاده می گردد،
مانند نماهای شیشه ای ،نماهای سیمانی، نماهای کامپوزیتی،نماهای سنگی … که همه ی اینها بستگی به نظر و سلیقه مالکین ساختمان ها دارد ،الیته در برخی مناطق شرایط اقلیمی هم در این انتخاب دخیل می باشند.
یکی از انواع این مصالح که قدمت فراوانی دارد و از قدیم بر روی نمای استفاده می شده است
انواع مختلف سنگ می باشد،مانند سنگ های صیقلی،سنگ های گرانیت، سنگ های تیشه ای و …
نمای ساختمانها به مرور زمان و گذشت سالها، دچار افت کیفیت می شوند و این افت کیفیت در نماهای سنگی به صورت لقی و ریزشش سنگها و آلودگی خود نما آشکار می گردد.
عوامل مختلفی در ریزش و لق بودن سنگ ها دخیل می باشند از جمله عوامل داخلی(مانند عدم استفاده از مصالح مرغوب،استفاده نکردن از مقدار مناسب مصالح و نداشتن اسکوپ در پشت سنگ ها،نشست ساختمان و..)و عوامل خارجی (مانند شرایط جوی،باد و باران،انقباض و انبساط در اثر سرما و گرما،زمین لرزه و..).
ریزش سنگ ها
در نماهای ساختمان های سنگی نه تنها باعث مخدوش شدن ظاهر و نمای ساختمان می گردد
بلکه خطرات بی شماری برای افراد و اشخاصی که در طول شبانه روز در حال تردد و عبور و مرور از زیر ساختمان هستند را نیز در پی دارد و امنیت رهگذران را به خطر می اندازد.
بهترین روش جهت جلوگیری از این خطرات ،پیچ ورولپلاک کردن سنگ های نمای ساختمان می باشد ،پیچ و رولپلاک کردن سنگ ها با عث استحکام و امنیت نمای ساختمان می گردد و طول عمر نما را بالا می برد .
شرکت تحکیم صنعت صعود با استفاده از تکنیک ROPE ACCESS و با استفاده از ابزارهای کار در ارتفاع و با بهره گیری از نیروی متخصص و آموزش دیده
و با استفاده مصالح مرغوب و درجه یک (پیچ های گالوانیزه ضدزنگ) کلیه خدمات کار در ارتفاع بر روی نمای ساختمان از جمله پیچ و رولپلاک نمای ساختمان را ارائه می دهد.
امروزه استفاده از سنگ برای نمای بیرونی ساختمان ها در اکثر کشورهای دنیا جای خود را به سازه های سبک تر مانند کامپوزیت، وغیره داده است
متاسفانه طبق گزارشات ریزش سنگ های جداشده از نما . در سراسر ایران سالانه خسارت های جانی ومالی قابل توجهی را نشان میدهد که در برخی از مواقع باعث فوت هموطنان نیز گردیده .
از این رو لازم میدانم مواردی را متذکر گردم.
باید توجه داشته باشیم . که در صورت وقوع حادثه برای اشخاص ثالث .جبران خسارت جانی و مالی مستقیما متوجه مالک ویا مالکان ساختمان خواهد بود.
واین موضوع از طریق طرح شکایت در مراجع قضایی قابل پیگیری می باشد.
به همین دلیل مالک ویا مالکان بهتر است که ساختمان خود را در برابر این گونه حوادث. بیمه نمایند . و کلوز های مرتبط را به صورت سالیانه خریداری نمایند.
مالک ویا مالکان می توانند. به صورت انفرادی و یا از طریق هیت مدیره ساختمان . نصبت به برگزاری جلسه ای میان سازنده بنا . با موضوعیت تضمین ایشان . به مدت 10سال .
که چنانچه ریزش سنگ نما به دلیل عدم اجرای صحیح صورت پذیرد. مسئولیت جبران هرگونه خسارت بر عهده سازنده ساختمان بوده. وبعد از پایان صورت جلسه ای تنظیم و به امضا اعضای حاضر در جلسه برسد .