نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات نمای ساختمان

قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان

در صنعت ساخت‌وساز رعایت اصول حرفه‌ای پایه هر اقدام افراد موفق در این حوزه است، و انعقاد قرارداد شفاف و کارآمد شرط توافق و انجام هر عملیات پیمانکاری بزرگ و کوچک در پروژه‌های ساختمانی ایشان است.

در ادامه ما به روش تنظیم قرارداد پیمانکاری مرتبط با خدمات نمای ساختمان، با توجه به تجربه خود در طول سال‌ها فعالیت پرداخته‌ایم و نمونه قابل دانلود و قابل‌ویرایش را در دسترس شما قرار داده‌ایم. این نوع قرارداد برای عملیات پیمانکاری بر روی نمای ساختمان مانند سیمان‌کاری، سنگ‌کاری، آهن‌کشی، اجرای انواع نما و خدمات تعمیراتی و مرمتی کاربرد دارد و تنها با تغییراتی می‌توانید از این قالب استفاده نمایید.

انعقاد قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان با توجه به شرایط طرفین

در تنظیم قرارداد پیمانکاری خدمات نمای ساختمان باید ابتدا طرفین قرارداد به‌طور دقیق تعیین‌شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملاً مشخص می‌شود. امکان دارد طرفین قرارداد اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند که حضور نماینده قانونی اشخاص حقوقی مطابق با اساسنامه در زمان امضا قرارداد به همراه مهر معتبر الزامی است.

انعقاد قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان
انعقاد قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان

طرفین قرارداد باید مدارک احراز هویت یکدیگر را بررسی نمایند و پیشنهاد می‌شود نسخه‌ای از آن‌ها را کپی و نزد خود نگاه‌دارند. چناچه هر کدام از طرفین قرارداد و یا هر دو اشخاص حقوقی باشد، کنترل مدارک نمایندگی و حدود اختیارات نماینده‌گان بسیار مهم است.

نمونه متن مشخصات طرفین قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان

نمونه متن مشخصات طرفین قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان مطابق با نمونه زیر پیشنهاد می‌گردد، در صورتی که طرفین اشخاص حقیقی هستند می توانند بخش‌های غیر مرتبط را در تنظیم قرارداد استفاده ننمایند.

نمونه متن مشخصات طرفین در قرارداد پیمانکاری نما
نمونه متن مشخصات طرفین در قرارداد پیمانکاری نما

مشخصات کارفرما در قرارداد پیمانکاری

در تنظیم قرارداد و در ماده اول قرارداد مشخصات طرفین آورده می‌شود که در ابتدا اطلاعات کارفرما با توجه به شخصیت حقیقی و یا حقوقی ماننده نمونه زیر تنظیم می‌گردد.

مشخصات کارفرما در قرارداد پیمانکاری نما ساختمان
مشخصات کارفرما در قرارداد پیمانکاری نما ساختمان
  1. نام کارفرما (شرکت، مجموعه،نام پروژه، آقا، خانم)
  2. نام و نام خانوادگی نماینده قانونی و یا مدیر (طرف امضا کننده قرارداد)
  3. کد ملی
  4. نام پدر
  5. شماره شناسنامه
  6. شناسه ملی
  7. شماره ثبت
  8. نشانی
  9. کد پستی
  10. تلفن ثابت
  11. شماره تلفن همراه

در صورتی که کارفرما شخصیت حقیقی باشد تکمیل اطلاعات در فهرست بالا ردیف۶، ردیف۷، ردیف۹، الزلمی نیست.

متن مرتبط با اطلاعات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری نمای ساختمان

متن مرتبط با اطلاعات پیمانکار طرف قرارداد مطابق با نوع شخصیت حقوقی و حقیقی همانند اطلاعات کارفرما در فهرست بالا هست وتنها تفاوت آن این است که اطلاعات پیمانکار در ماده یک قراردادها و بعد از اطلاعات کارفرما تنظیم می‌شوند.

متن مرتبط با اطلاعات پیمانکار در قرارداد نمای ساختمان
متن مرتبط با اطلاعات پیمانکار در قرارداد نمای ساختمان

هر دو طرف قرارداد پیمانکاری باید به‌طور دقیق تعیین‌شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملاً مشخص گردد. همانطور که در بالا اشاره شد طرفین قرارداد باید مدارک احراز هویت یکدیگر را کنترل نمایند و نسخه ای از آن را کپی و بایگانی کنند.در ادامه صفحه دو نمونه متن آماده قرارداد پیمانکاریخدمات نمای ساختمان برای اشخاص حقوقی و حقیقی که قابل دانلود می‌باشند را در اختیار شما قرار داده ایم تا در صورت نیاز آنها را دانلود و مطابق میل خود ویرایش و استفاده نمایید.

موضوع قرارداد پیمانکاری خدمات نمای ساختمان

موضوع قرارداد پیمانکاری مهمولا در ماده دوم قرارداد آورده می شود و اهمیت بسیار زیادی است، این متن در قرارداد اشاره دقیقی به خدماتی که پیمانکار می‌بایستی انجام دهد دارد. در این بخش باید به‌تفصیل شرح داده شود که کارفرما از پیمانکار چه انتظاراتی دارد و پیمانکار باید چه خدماتی را به او ارائه نماید.

در موضوع قرارداد پیمانکاری انجام خدمات نما باید نحوه خرید، تهیه و انتقال مصالح به محل پروژه و طبقات، وهمچنن نحوه اجرای پروژه را با جزئیات شرح داده و در صورتی که نقشه و یا پیوست خاصی وجود دارد به طور شفاف به آن اشاره شود. در موضوع قرارداد جدا از نشانی کارفرما که می‌تواند با محل اجرای کار متفاوت باشد مهم است که نشانی دقیق محل اجرای پروژه نیز به دقت آورده شود.

متن موضوع قرارداد پیمانکاری خدمات نما

نمونه متنی در خصوص موضوع قرارداد پیمانکاری در جهت دریافت خدمات نمای ساختمان در ادامه برای شما آماده کرده‌ایم تا منظور خود را برای درک بهتر از گفته‌هایمان به شما توضیح دهیم. نمونه متن می‌تواند بر اساس نیاز واقعی شما تنظیم شود تا نیاز شما را برای دریافت خدمات تامین نماید.

نمونه متن در خصوص موضوع قرارداد پیمان خدمات نمای ساختمان

نمونه متن موضوع قرارداد نما: موضوع این قرارداد اجرای زیباسازی و نماسازی ساختمان است، که شامل عملیات شستشوی ضلع غربی نمای ساختمان از جمله سطوح سیمانی، و نماشویی سنگ‌ها و تعویض دو عدد لامپ نورپردازی در طبقه۱۳ از طرف نمای ساختمان. انجام برش‌کاری و نصب سنگ تراورتن از طرف نما در طبقع دوم ضلع شمالی مطابق با نقشه پیوست به متراژ ۱۰۶۰ متر مربع و ۱۲۰ متر طول قاب پنجره. اجرای نصب کامپوزیت نمای در نمای شرقی ساختمان به متراژ ۳۵۰۰ متر مربع مطابق با نقشه پیوست. انجام برش و تخلیه ایمن حفاظ‌های نورگیر ساختمان و نصب و جوش‌کاری حفاظ‌های جدید. تمامی خدمات فوق در محل پروژه به نشانی تهران خیابان ارسطو خیابان پرستو پلاک۶۳ دارای پروانه ساختمانی به شماره ثبتی۱۲۳۶۵ به تاریخ ۱۳۹۸/۰۱/۲۳ توسط پیمانکار مطابق با دستور اجرایی و فنی و با هماهنگی کارفرما به صورت دقیق انجام و تحویل کارفرما گردد.

بند محاسبه و تشریح دقیق مشخصات فنی قرارداد

در ادامه می‌توان نحوه محاسبات مصالح و متراژ و مشخصات فنی پروژه را در متن موضوع قرارداد و یا بند دیگر اضافه کرد و یا به‌صورت پیوست قرارداد به جزئیات آن اشاره دقیق نمود و آن را به امضا طرفین قرارداد رساند. تشریح دقیق مشخصات فنی از هرگونه سو استفاده پیمانکار و استفاده مصالح بی‌کیفیت و سایر موارد مشابه پیشگیری می‌کند و پیمانکار نمی‌تواند با کلی‌گویی در مورد روش اجرا و مصالح مصرفی را دست‌آویز دفاع از خود نماید. از طرفی ممکن است کارفرما تقاضای به‌کارگیری مصالح گران قیمت و یا خاص را در طول انجام عملیات داشته باشد بخصوص در قراردادهایی که تأمین مصالح با پیمانکار است PC و یا EPC ، مشکلات عدیده‌ای برای پیمانکار ایجاد می‌کند.

نمونه‌ای از متن مشخصات فنی در قرارداد پیمان نما

نمونه‌ای از متن مشخصات فنی در قرارداد که می‌تواند در قالب پیوست قرارداد و یا متنی در قرارداد و در ادامه موضوع قرارداد تنظیم شود را در ادامه برای شما تنظیم نموده‌ایم.

نمای خارجی ساختمان نیازمند سنگ‌کاری از نوع تراورتن تعمیرات و مرمت و نصب کامپوزیت و نماشویی است که متراژه دقیق آن در موضوع قرارداد آورده شده است، خرید و تهیه تمامی مصالح مصرفی بر عهده کارفرما است و پیمانکار موظف به تهیه تجهیزات اجرایی و نیروی انسانی ماهر در راستای اجرای خدمات ذکر شده است. به‌طورکلی مشخصات فنی پروژه بر مبنای نقشه‌ها و دستورالعمل‌های صادره از سوی کارفرمای پروژه که کتبا به روئیت و امضا پیمانکار رسیده است و با هماهنگی مهندس ناظر در طول اجرای موضوع قرارداد خواهد بود، پیمانکار وظیفه اخذ کنترل و تأیید کیفیت مصالح و پیشرفت فیزیکی آن را مطابق با برنامه زمان‌بندی‌شده را از نماینده قانونی (مهندس ناظر) بر عهده دارد.

درج مبلغ قرارداد پیمانکاری نما در قرارداد خدمات نما

مبلغ قرارداد پیمانکاری اجرای خدمات نما توسط کارفرما تعیین می‌گردد و یا توسط پیمانکاران به کارفرما پیشنهاد می‌شود و درنهایت بر روی مبلغ نهایی بین طرفین توافق صورت می‌گیرد.

نحوه محاسبه مبلغ قرارداد بسته به نوع خدمات و قرارداد با هم تفاوت دارند و بایستی هزینه تهیه مصالح و هزینه‌های بالاسری، سود پیمانکار، دستمزد منابع انسانی و تجهیزات مورد نیاز در آن دیده شود. که تمامی موارد را می‌توان به‌صورت کلی در متن قرارداد ذکر کرد، و جزئیات آن را نیز به قرارداد پیمانکاری نما پیوست نمود و یا در متن به آن اشاره دقیق گردد.

چنانچه تغییراتی در قیمت برای آینده پیشبینی می‌شود مانند تورم و تعدیل، بهتر است نحوه محاسبه آن در تبصره‌ای از قرارداد آورده شود.

نمونه متنی که در خصوص مبلغ قرارداد استفاده می‌شود

نمونه متن مبلغ قرارداد پیمانکاری نما در ادامه آمده است: ۱- هزینه اجرای کل عملیات موضوع قرارداد در مدت مقرر در ماده هفت قرارداد حاضر به مبلغ ….. ریال تعیین می‌گردد، طرفین می‌تواند با عنایت به رضایت یکدیگر ….. درصد مبلغ کل قرارداد را افزایش و یا کاهش دهند.

۲- جزئیات هزینه‌ها که می‌بایست انجام شود به شرح ذیل می‌باشد:

۱-۲- نصب نمای سنگی خارجی ساختمان با عنایت به پیچیدگی آن، از قرار هر مترمربع به ارزش ……. ریال محاسبه می‌گردد.

۲-۲- اجرای نمای دیوارهای داخلی از قرار هر مترمربع به ارزش …… ریال محاسبه می‌گردد.

۳-۲- نصب پارکت کف طبقات بر اساس طرح و نقشه‌هایی که از طرف کارفرما ابلاغ‌شده از قرار هر مترمربع به ارزش ……. ریال محاسبه می‌گردد.

۴-۲- نصب سنگ پله‌ها از قرار هر مترمربع کف و پیشانی پله به ارزش …… ریال محاسبه می‌گردد.

۵-۲- دوبله کردن سنگ‌های پله‌ها از قرار هر متر به ارزش …… ریال محاسبه می‌گردد.نحوه پرداخت پس از توافق بر روی مبلغ قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان باید چگونگی روند پرداخت‌ها هم تصریح شود. تعداد مراحل پرداخت و میزان پرداخت در هر مرحله و زمان پرداخت باید دقیقاً مشخص شود. شرایط مختلف باید در تغییر نحوه پرداخت باید پیش‌بینی شود. هرچه این مرحله دقیق‌تر و با جزئیات بیشتر نوشته شود، در آینده از اختلافات احتمالی کاسته خواهد شد. کارفرما باید دقیقاً مشخص کند که هزینه پیمانکار را چگونه پرداخت می‌کند، این پرداخت می‌تواند به‌صورت نقدی باشد و یا اوراق و یا به هر طریق دیگری، که باید مشخصاً در متن قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان به آن اشاره شود. نمونه متن نحوه پرداخت در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: ۱- مبلغ …… ریال معادل ….. درصد از کل ارزش قرارداد در هنگام عقد قرارداد پرداخت می‌گردد (درازای دریافت چک تضمین به ارزش ……. ریال به شماره …..). ۲- مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از انجام ۵۰% کار با تأیید سرپرست کارگاه. ۳- مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از تکمیل کامل پروژه با تأیید (نهاد منتخب نظارتی). ۴- مبلغ …… معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از اتمام دوره تضمین و رفع نواقص احتمالی (دوره تضمین …. می‌باشد).اسناد و مدارک پیمان همواره در زمان عقد قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان مدارک و اسنادی از سوی کارفرما به پیمانکار تحویل داده می‌شود و یا زمان مشخصی برای تحویل آن‌ها تعیین می‌شود. در شرایطی ممکن است مطالعاتی قبل از عقد قرارداد با پیمانکار حاضر در این قرارداد، توسط کارفرما (یا مشاورین وی) یا پیمانکار دیگری انجام‌شده باشد، و یا کارفرما انجام آن‌ها را به عهده بگیرد که در این مرحله به پیمانکار تحویل داده می‌شود و در قرارداد ذکر می‌گردد. نمونه متن اسناد و مدارک تحویلی به پیمانکار در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: این قرارداد دربرگیرنده اسناد و مدارک ذیل می‌باشد: الف- سند قرارداد (پیمان پیش رو) ب- نقشه‌های کلی، تفصیلی و اجرایی که مطابق با صلاحدید مستقیم کارفرما و مهندس ناظر می‌بایست موضوع قرارداد اجرا گردد.مدت انجام کار مدت انجام کار یکی از بحث‌برانگیزترین موارد اختلاف بین پیمانکار اجرای نمای ساختمان و کارفرماست. این مورد در هنگام وصول مطالبات پیمانکار و محاسبه میزان تا خیرات قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان باعث بروز دعوا و اختلافات می‌شود. در این بند باید به‌صورت دقیق مدت‌زمان انجام کار به‌روز، تاریخ شروع و پایان مشخص شود. باید نوع و معنی روز کاری کارگاه مشخص شود و در نظر گرفتن تعطیلات رسمی و یا غیررسمی تعیین گردد. نحوه جریمه تا خیرات پیمانکار اجرای نمای ساختمان نیز در این بند مشخص می‌گردد. مشخص کردن روزهای کاری و تعطیل کارگاه می‌تواند موارد بروز اختلاف در زمان محاسبه تا خیرات را کاهش دهد. به‌عنوان‌مثال بعضی از کارفرمایان حق هیچ‌گونه تعطیلی کارگاه در تعطیلات رسمی و تقویمی را به پیمانکار نمی‌دهند. یا برخی از آن‌ها روزهای مشخصی مانند عاشورا و یا عید نوروز را به‌صورت مشخص جهت تعطیلی در قرارداد به‌صورت تبصره قید می‌کنند. نمونه متن بخش مدت انجام کار در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: مدت کامل انجام پروژه ……….. روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد ………… و تاریخ خاتمه قرارداد …………… است. دیرکرد طرفین در انجام پروژه در دنیای حرفه‌ای امروز، زمان معادل سرمایه است. پیمانکار اجرای نمای ساختمان به ازای زمانی که در پروژه‌ای صرف می‌کند، هزینه نیروی انسانی و خواب سرمایه و یا فرصت‌های دیگری که در همین زمان تلف‌شده، می‌توانست به‌دست بیاورد را حساب‌وکتاب می‌کند و قطعاً اگر مقصر نباشد متضرر خواهد شد و انتظار جبران از طرف کارفرما دارد. از طرف کارفرما زمان دیرکرد به نحوی دیگر می‌تواند هزینه‌هایی در پی داشته باشد، که ممکن است خسارات معنوی یا سیاسی برای وی داشته باشد. درهرصورت دیرکرد اگر از سمت هر یک از طرفین قرارداد باشد باید به نحوی برای طرف مقابل جبران شود، در حالت عمومی اگر دیرکرد از طرف کارفرما باشد، پیمانکار مجاز به تغییر برنامه زمان‌بندی قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان خواهد بود و اگر دیرکرد از طرف پیمانکار باشد به‌صورت جریمه ریالی تعیین و از صورت‌حساب وی کسر خواهد شد. نمونه متن دیرکرد طرفین در انجام پروژه در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: چنانچه پیمانکار، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجرای کار نماید برای هرروز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه ………….. ریال به‌عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می‌گردد. در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تأیید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد. نظارت در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان همواره کارفرما در تمام پروژه‌ها بر عملکرد پیمانکار نظارت خواهد داشت و پس از تأیید دستگاه نظارت کارفرما، صورت‌حساب پیمانکار اجرای نمای ساختمان پرداخت خواهد شد. در پروژه‌های بزرگ‌تر دستگاه نظارت به‌صورت مقیم در محل پروژه از جانب کارفرما و یا مشاور کارفرما حضور خواهد داشت و پیمانکار موظف است که تمامی نکات پروژه را به‌صورت کتبی به اطلاع ایشان رسانده و تأیید کتبی از ایشان اخذ نماید. در پروژه‌های کوچک‌تر نظارت ممکن است توسط خود کارفرما صورت گیرد. حتماً باید در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان نحوه نظارت بر کار پیمانکار مشخص شود. نمونه متن مربوط به بخش نظارت در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: نظارت در اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک پیوست آن تقبل نموده است، به عهده کارفرما/ یا نماینده وی و یا دستگاه نظارت معرفی‌شده از سوی کارفرما، خواهد بود. پیمانکار موظف است کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما/ یا نماینده ایشان/ یا دستگاه نظارت، طبق مشخصات، اسناد و مدارک پیوست این قرارداد اجرا نماید.معرفی دستگاه نظارت اگر در زمان عقد قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان، ناظر پروژه مشخص باشد، وجود این بند خالی از لطف نمی‌باشد به طوری که در این بند نام و مشخصات ناظر یا ناظرین نوشته خواهد شد. نمونه متن معرفی دستگاه نظارت در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: نظارت بر اجرای تعهداتی که پیمانکار طبق مفاد قرارداد تقبل نموده است به عهده ………. که دستگاه نظارت نامیده می‌شود خواهد بود. تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه یکی از مواردی که در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان همواره در تعیین تا خیرات پروژه و محاسبات هزینه محل دعوا بین پیمانکار و کارفرما خواهد بود، مشخص نکردن نحوه و زمان و مسئول تجهیز، نگهداری و برچیدن کارگاه خواهد بود. این مورد حتی در زمان بیمه کردن کارگاه هم مهم است و باید مشخص شود حق بیمه را چه کسی پرداخت می‌نماید. معمولاً تجهیز و برچیدن کارگاه به عهده پیمانکار اجرای نمای ساختمان خواهد بود و پیمانکار باید این مورد را در برنامه زمان‌بندی پروژه در نظر بگیرد.نمونه متن بخش تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: هزینه‌های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه با توافق طرفین به عهده …. است. ایشان می‌بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت، بدون وقفه و باکیفیت لازم انجام پذیرد. در پایان کار، ایشان باید نسبت به تخریب و خارج نمودن مواد حاصل از تخریب، اقدام نماید، مصالح بازیافتی از تخریب متعلق به ….. است.نگهداری از کارهای انجام‌شده در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان که معمولاً امکان ایجاد خسارت به‌کارهای انجام‌شده و یا تحویل داده‌شده به کارفرما وجود دارد، باید مسئول حفظ و حراست از پروژه (چه قسمت‌های تحویل قطعی شده و چه سایر قسمت‌ها) به‌طور دقیق در این بند مشخص شود. نمونه متن بخش نگهداری از کارهای انجام‌شده در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: پیمانکار موظف است از درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالحی که در صورت‌وضعیت منظور می‌شود اعم ازآنچه که در کارگاه و یا در خارج از آن در انبارها و غیره باشد متعلق به کارفرما بوده به نحو مقتضی نگهداری نماید و در صورت فقدان خسارت وارده را جبران نماید. تعهدات پیمانکار این بند مهم‌ترین بند در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان است. درواقع وظایف اصلی پیمانکار نمای ساختمان در این بند مشخص می‌شود. در این بند باید تأکید شود که اجرای پروژه به‌نحوی‌که ازلحاظ فنی و مالی موردنظر کارفرما بوده است، مهم‌ترین تعهد پیمانکار اجرای نمای ساختمان است. برای انجام پروژه باید پیمانکار متعهد باشد که کارگاه، تجهیزات و اجناس موردنیاز را از کارفرما تحویل گرفته و در حفظ و نگهداری و جلوگیری از اتلاف و اسراف آن کوشش کند. در این بند تمامی تعهدات پیمانکار اجرای نمای ساختمان اعم از اجرایی، مالی، حقوقی و زمانی به‌طور دقیق مشخص می‌شود.نمونه متن تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: ۱- پیمانکار ملزم است بلادرنگ پس از انعقاد قرارداد و تأیید کارفرما یا مهندس ناظر از وضعیت محل اجرای موضوع قرارداد، نسبت به تجهیز و شروع عملیات نماسازی اقدام نماید. ۲- مطابق با توافق فی‌مابین کارفرما و پیمانکار، اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان می‌باشد، و حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد. ۳- پیمانکار ملزم است کلیه ابزار و وسایل مربوط به نماسازی و نصب سنگ نما ازجمله شمشه، تراز، شاقول، ریسمان، دستکش، ماله، کمچه، چکش لاستیکی، دستگاه فرز و …… را فراهم بیند و مسئولیت حفظ و حراست از آن‌ها در محل نصب پنجره‌ها بر عهده ایشان می‌باشد و کارفرما از این بابت هیچ‌گونه مسئولیتی ندارد. ۴- پیمانکار موظف است پس از پایان عملیات اجرای موضوع قرارداد، مصالح و مواد باقی‌مانده را دسته‌بندی نموده و صورت‌جلسه از آن‌ها تهیه و در اختیار کارفرما یا مهندس ناظر قرار دهد؛ پیش از تحویل آن‌ها به کارفرما یا مهندس ناظر، مسئولیت حفظ و حراستشان بر عهده پیمانکار می‌باشد. ۵- پیمانکار ملزم است نسبت به حمل مصالح ازجمله ماسه، سیمان، پودر سنگ، سنگ‌ها، پارکت و …. به داخل طبقات می‌باشد. ۶- پیمانکار ملزم است حتی‌المقدور از هدر رفت مواد و مصالح به جد پرهیز نماید و هرگونه هدر رفت آن‌ها در حد معقول پذیرفتنی و در غیر این صورت جبران هزینه‌های آن‌ها بر عهده پیمانکار می‌باشد. ۷- پیمانکار متعهد می‌گردد که تمامی اسناد و مدارک مرتبط با اجرای موضوع قرارداد را مطالعه نموده و هیچ‌گونه ابهامی نسبت به مطالب مندرج در آن‌ها ندارد.۸- پیمانکار ملزم است در پایان هرروز کاری، محیط کارگاه نصب پنجره‌ها را تمیز نماید و با نظارت مهندس ناظر یا کارفرما اقدام به جابه‌جایی نخاله‌های ساختمانی از طبقات به خارج از ساختمان مبادرت ورزد. ۹- پیمانکار موظف به رعایت موارد حفاظتی و ایمنی کار و به‌طورکلی رعایت موارد مبحث ۱۲ مقررات ملّی ساختمانی ایران در کارگاه است و نسبت به‌اجباری بودن استفاده از وسایل ایمنی آگاه است. هرگونه عملی خلاف مقتضای عبارت مقررشده در این بند، در وهله نخست پیمانکار مسئول و در صورت قصور از جانب کارکنان ایشان، پیمانکار به همراه کارکنانش مسئول هست و کلیه عواقب مالی، حقوقی و جزایی به عهده پیمانکار است و کارفرما هیچ‌گونه مسئولیتی در این رابطه نخواهد داشت. وسایل ایمنی مندرج در مبحث ۱۲، شامل کلاه چانه دار، کفش ایمنی، کمربند ایمنی، لباس ضخیم کار، دستکش مناسب، ماسک و عینک و …. است. ۱۰- پیمانکار موظف است تحت صلاحیت و نظارت مستقیم کارفرما و مهندس ناظر اقدام به‌صورت وضعیت پروژه به‌طور ادواری در طول مدت اجرای عملیات عمرانی موضوع قرارداد نسبت به متراژ و درصد حجم انجام‌شده بگیرد. ۱۱- در مواقعی که دمای محیط کارگاه ساختمانی به کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد رسید، پیمانکار ملزم به توقف عملیات اجرای موضوع قرارداد است. ۱۲- پیمانکار از بابت حوادث ناشی در کارگاه از بابت سنگ‌بری و نصب آن‌ها در ارتفاع و همچنین سهل‌انگاری در نصب آن‌ها مسئولیت مطلق دارد. ۱۳- ساعات کار و فعال بودن عملیات اجرائی مطابق با نظر کارفرما تعیین می‌گردد و در صورت ضرورت پیمانکار موظف است تا زمان مشخص‌شده از سوی کارفرما در به فعالیت مشغول باشند و نسبت به اتمام پروژه اقدام نمایند. ۱۴- پیمانکار متعهد می‌گردد که تدابیر لازم را به‌منظور پیشگیری از ورود خسارت به املاک و اموال مجاور ین یا رهگذران را اتخاذ نماید؛ در غیر این صورت و وجود سهل‌انگاری در کار و ورود خسارت و آسیب به غیر، پیمانکار مسئول جبران آن خواهد بود. ۱۵- پیمانکار مسئولیت مطلق ناشی از منع قانونی کار کردن افراد غیرمجاز ازجمله افراد مشمول نظام‌وظیفه، اتباع بیگانه بدون مجوز کار یا افرادی که به هر نحوی از کار کردن محروم می‌باشند، را دارد و کارفرما اصل را بر برائت افراد مشغول در محل کارگاه قرار می‌دهد. ۱۶- پیمانکار در برابر حقوق و سنوات، پاداش وعیدی کارگران خویش متعهد می‌باشد و از این بابت هیچ مسئولیتی بر عهده کارفرما نمی‌باشد. ۱۷- پیمانکار ملزم به رعایت قوانین کار و تأمین اجتماعی در ارتباط با کارکنان و کارگران خود می‌باشد و هرگونه دعوای مطروحه از جانب ایشان متوجه مستقیم پیمانکار می‌باشد. ۱۸- در صورت بروز رفتار خلاف شأن و عفت و یا حتی احراز عدم صلاحیت فنی کارکنان، پیمانکار ملزم است پس از اطلاع به کارفرما یا مهندس ناظر، نسبت به تعویض فرد خاطی و تسویه‌حساب با ایشان اقدام نماید. تعهدات کارفرما هرچند که در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان اجرای پروژه به عهده پیمانکار است. اما کارفرما نیز می‌تواند انجام مواردی را با توافق طرفین در قبال پیمانکار و پروژه تعهد نماید. این تعهدات می‌تواند گستره و تنوع بالایی داشته باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تعهدات کارفرما می‌تواند شامل مواردی همچون تهیه تمام یا بخشی از مصالح، تجهیز و برچیدن کارگاه، مسائل مالی و بیمه و … باشد. نمونه متن تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: ۱- کارفرما نسبت به تأمین آب، برق و در صورت وجود گاز محل کارگاه و نسبت به هر طبقه به‌طور مجزا ملزم هست. ۲- کارفرما از بابت مصالح و ابزارآلاتی که در اختیار پیمانکار قرار می‌دهد، مجاز به اخذ وجه نیست. ۳- کارفرما موظف است در محل کارگاه، مکانی را به‌منظور استراحت، غذاخوری کارکنان پیمانکار را تهویه نماید. ۴- کارفرما می‌بایست سرویس بهداشتی مناسب در محل کارگاه پیش‌بینی ببیند. ۵- کارفرما ملزم است کارگاه را در برابر حوادث ناشی از فعالیت‌های ساختمانی بیمه نماید. ۶- کارفرما ملزم به تأمین و خریداری مصالح و مواد ازجمله سنگ، پارکت و …. است. ۷- هزینه حمل مصالح از مصالح‌فروشی تا محل کارگاه بر عهده کارفرما است. تضمین حسن انجام کار در قراردادهایی که به‌صورت وضعیت پرداخت می‌شوند، که قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان معمولاً از این جمله می‌باشد، همواره بند تضمین حسن انجام کار لحاظ می‌گردد. این بند به این معنی است که در هر بار پرداخت کارفرما مبلغی کمتر از میزان صورت‌وضعیت پیمانکار به وی پرداخت می‌کند و درصدی از آن را به جهت اطمینان از اجرای صحیح کار (یا همان حسن انجام کار) نزد خود نگاه می‌دارد. این مبلغ پس‌ازاینکه کار انجام‌شده از طرف کارفرما (یا دستگاه نظارتی وی) تأیید شد به‌حساب پیمانکار واریز می‌گردد. نمونه متن بخش تضمین حسن انجام کار قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: کارفرما مجاز است که هنگام پرداخت صورت‌وضعیت پیمانکار مبلغ ۱۰ درصد به‌عنوان حسن انجام کار کسر و پس از اتمام دوره تضمین در صورت تأیید دستگاه نظارت به پیمانکار مسترد دارد. ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار در پروژه‌های بزرگ پیمانکاری اجرای نمای ساختمان، مخصوصاً در حالتی که پروژه به‌صورت مناقصه‌ای برگزار شود، در زمان عقد قرارداد ضمانت‌نامه معتبر بانکی از پیمانکار دریافت خواهد شد. مبلغ ضمانت‌نامه معمولاً به‌صورت ضریبی از مبلغ پروژه است و یا به‌صورت دقیق از سمت کارفرما تعیین می‌شود. این ضمانت‌نامه تا مدت‌زمانی که در قرارداد مشخص شود و یا انتهای پروژه در اختیار کارفرما خواهد بود. درصورتی‌که پیمانکار به‌صورت غیرقانونی (خارج از اختیارات قیدشده در قرارداد) از انجام هر یک از تعهدات خود امتناع نماید و یا به هر نحوی خسارتی به کارفرما وارد نماید کارفرما می‌تواند ضمانت‌نامه را ضبط و وصول کند. نمونه متن ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: پیمانکار متعهد می‌گردد موقع امضاء و مبادله قرارداد اقدام به ارائه ضمانت‌نامه حسن اجرای تعهدات که به‌صورت، تضمین‌نامه بانکی/ یا سفته به امضای مجاز شرکت که معادل ۵% مبلغ کل موضوع قرارداد هست را تسلیم کارفرما نماید و درصورتی‌که پیمانکار از اجرای هر یک از تعهدات خود تخلف نماید کارفرما مخیر است در چارچوب قرارداد، اسناد تضمینی را تا میزان خسارت وارده به نفع خود ضبط و وصول نماید. مالیات پروژه در این بند مشخص می‌گردد که پرداخت مالیات و سایر کسورات قانونی در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان بر عهده کدام طرف بوده و چگونه اعمال خواهد شد. نمونه متن مالیات پروژه پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: هرگونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده …….. است، که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت‌وضعیت‌های ارائه‌شده کسر خواهد شد. موارد فسخ قرارداد موارد فسخ قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان معمولاً اعمالی است که در صورت وقوع از طرف پیمانکار، کارفرما حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. توجه شود که قراردادها می‌توانند بَنا به شرایط و خواست طرفین نوشته‌شده و پیمانکار نیز می‌تواند در شرایطی برای خود حق فسخ یا انصراف درخواست نماید. اما به‌صورت کلی مواردی مانند تأخیر در شروع پروژه، واگذاری پیمانکاری اجرای نمای ساختمان به شخصی دیگر به‌طورکلی، غیبت غیرموجه در حین عملیات و یا عدم اجرای دقیق تعهدات قراردادی و قانونی می‌تواند برای کارفرما حق فسخ ایجاد کن. معمولاً پیمانکار نیز می‌تواند مواردی مانند تأخیر در تحویل زمین یا کارگاه و یا هرگونه تجهیزاتی که جزو تعهدات کارفرما بوده است یا تأخیر در پرداخت‌ها را حقی برای فسخ قرارداد از جانب خود قرار دهد. در نگارش مفاد این بند باید هر دو طرف نهایت دقت و آینده‌نگری را داشته باشند چراکه در صورت عدم محاسبات درست مالی و زمانی از طرف پیمانکار و امضای این مفاد می‌تواند وی را به ورشکستگی و پرداخت خسارات سنگین برساند. نمونه متن موارد فسخ قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: ۱- انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار. ۲- عدم اجرای تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش‌بینی‌شده. ۳- تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از …………… روز از تاریخ ابلاغ قرارداد. ۴- تأخیر در اجرای کار به‌طوری‌که دلالت بر عدم صلاحیت مالی و فنی و با سوءنیت پیمانکار باشد. ۵- غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما. اختلافات ناشی از قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان بروز اختلافات در پروژه‌ای اجتناب‌ناپذیر است، در زمان اختلافات پیدا کردن داوری که هردو طرف به رأی وی راضی باشند دشوار است. به همین خاطر بهتر است در زمان عقد قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان هردو طرف بر روی یک داور بی‌طرف توافق نمایند. در این حالت در زمان دعوا هیچ‌یک نمی‌توانند از پذیرش حکم داوری امتناع کنند. نمونه متن اختلافات ناشی از قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: اختلافات ناشی از این قرارداد ابتدا از طریق سازش بین طرفین و در صورت عدم سازش، با مراجعه به مرجع داوری حل‌وفصل خواهد شد. طرفین قرارداد بدواً ………… را به‌عنوان داوری مرضی‌الطرفین برگزیدند. موارد متفرقه این بند برای کاهش مفاد قرارداد و گنجاندن مواردی که احتمال وقوع آن‌ها کمتر است به‌صورت موارد متفرقه می‌تواند در متن قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان گنجانده شود. دقت شود که هرچه متن قرارداد با جزئیات بیشتری نگارش شود در آینده از اختلافات کاسته خواهد شد و راه را بر افراد سودجو خواهد بست. در این بخش از قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان معمولاً به نحوه حل اختلافات (در صورت بروز) و یا وقوع شرایط اضطراری و غیرقابل‌پیش‌بینی مانند جنگ، بیماری‌های واگیردار سرا سری، حوادث طبیعی و امثالهم که شرایط کار را تغییر می‌دهند و کنترل آن از اختیار طرفین خارج است، اشاره می‌شود. نمونه متن بخش موارد متفرقه قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: ۱- موارد اضطراری از قبیل جنگ، زلزله، عدم وجود مواد اولیه و امثالهم برای طرفین قرارداد محفوظ است. ۲- در صورت بروز هرگونه اختلاف بین طرفین این قرارداد موضوع از طریق حکمیت حل‌وفصل می‌گردد و آخرین حکم مرضی‌الطرفین در این قرارداد مراجع ذیصلاح قانونی می‌باشد. ۳- موارد پیش‌بینی‌نشده در این قرارداد با توافق طرفین بر اساس اصل آزادی اراده خواهد بود.اقامتگاه و اطلاعات تماس طرفین در هر قراردادی ممکن است به هر دلیل طرفین قرارداد نیاز به ارسال نامه (ایمیل، دورنگار، تلفن و …) و یا اخطاریه (اعم از اخطاریه‌های قانونی و یا ابلاغیه‌های قضایی) داشته باشند. هیچ‌گاه نباید به آدرس‌های شفاهی و گفتگوهای دوستانه اکتفا شود و حتماً در متن قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان از طرفین نشانی دقیق (که می‌تواند شامل آدرس محل سکونت، تلفن و یا آدرس ایمیل و … نیز باشد) گرفته شود. این بند شاید به‌ظاهر بی‌اهمیت جلوه کند اما نبود آن در دعاوی می‌تواند مشکلات عدیده‌ای اعم از ادعای طرف خاطی مبنی بر عدم دریافت هیچ اعلانی از طرف دوم شود. نمونه متن بخش آدرس و نحوه تماس طرفین قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: اقامتگاه کارفرما: اقامتگاه پیمانکار: تبصره ۱: طرفین قرارداد ملزم هستند در صورت تغییر آدرس حداکثر ظرف ده روز نشانی جدید خود را کتباً به اطلاع یکدیگر برسانند، در غیر این صورت کلیه مراسلات، آگهی‌ها و اخطارهای قانونی به آدرس سابق نافذ و معتبر خواهد بود. نُسخ قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان هر قراردادی اعم از قراردادهای پیمانکاری باید حداقل به تعداد طرفین در نسخه‌های متحدالشکل تنظیم گردد. دقت شود که کپی قرارداد امضاشده در محاکم قضایی ارزش قرارداد اصلی را نخواهد داشت. پس حتماً حتی اگر به هر دلیل قرارداد کپی می‌کنید، پس از تهیه کپی رو آن نیز امضای اشخاص گرفته‌شده و عبارت “کپی برابر اصل است” ذکر گردد. در این بند از قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان معمولاً به تعداد مفاد و بندهای قرارداد، تعداد پیوست‌ها (اگر وجود داشته باشد)، زبان قرارداد و تعداد نسخ اشاره می‌شود. نمونه متن بخش نسخه‌های قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان در ادامه آمده است: قرارداد حاضر در …….. ماده و ……. نسخه تهیه و به امضاء طرفین رسیده است و هر نسخه حکم واحد و یکسان دارد. در انتهای متن قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان نیز طرفین قرارداد (که در ابتدای متن قرارداد معرفی‌شده‌اند) باید نام و نام خانوادگی (به‌صورت کامل همراه با پسوند و پیشوند) نوشته و امضا کنند. در صورت داشتن مهر نیز طرفین باید روی امضای خود را مهر نمایند، وجود مهر علی‌الخصوص در قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان بین اشخاص حقوقی اهمیت می‌یابد. نوشتن تاریخ در قسمت مهر و امضا نیز خالی از لطف نیست و می‌تواند از احتمال مطرح‌شدن ادعاهای خلاف واقع در آینده از هر یک از طرفین قرارداد جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید