ایزولاسیون ساختمان چیست

روش ایزولاسیون

شرکت تحکیم صنعت صعود ارائه دهنده انواع خدمات تخصص کار در ارتفاع با استفاده از تکنیک دسترسی با طناب در سراسر ایران

معرفی صوتی و کامل شرکت تحکیم صنعت صعود

فهرست مطالب موجود در این صفحه

ایزولاسیون به پوشاندن سطوح مانند: پشت بام ها ،دیوارها و کف زمین گفته می شود که با استفاده از عایق ها (لایه ایزولاسیون یا عایق‌بندی  های ضدنفوذ )جهت جلوگیری و نفوذ از آب و رطوبت، حرارت به لایه های زیرین نیز گفته می شود.

بخش های مختلفی از ساختمان نیازمند ایزولاسیون رطوبتی می باشند ، که از آن جمله می توان به بخش های زیر اشاره نمود :

– سرویس های بهداشتی

– حمام

– روف گاردن

– پشت بام

– پی ساختمان

– نمای ساختمان

بسته به محل مورد نظر برای ایزولاسیون و شرایط و کیفیت مورد نظر برای آن از روش های مختلفی از جمله ،قیرگونی ،ایزوگام ،ژئوممبران ،نانو و .. ممکن است برای جلوگیری از نفوذ آب باران ،آب های زیر سطحی ، آب های روان و … مورد استفاده قرار گیرد.

انواع ایزولاسیون

بر اساس مواد تشکیل دهنده ،انواع مختلفی از عایق ها وجود دارند که مهمترین آنها عبارت است از :

-قیرگونی

-ایزوگام(عایق رطوبتی پیش ساخته)

-عایق های مایع رنگی پلیمری

-ژئو ممبران

-عایق نانو

هر یک از روش های فوق دارای مزایا و معایب مختلفی می باشند. مزایای آسانی نصب ،عمر ،عملکرد و مزیت قیمت از جمله عواملی هستند که انتخاب هر یک از روش های فوق را برای ایزولاسیون توجیه پذیر می نماید.

ایزولاسیون قیری(قیرگونی ):

قدیمی ترین نوع ایزولاسیون برای بام ها ،ایزولاسیون گونی قیری می باشد. قیر را با حرارت لازم رقیق نموده و روی بام می مالند. سپس گونی های سالم درجه یک را از پائین به بالا چسبانده می شود. نصب این گونی ها از بالا به طرف ناودانها هدایت می شود.

البته امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گران شدن نفت و مشتقات آن و همچنین آتش زا بودن قیر ،استفاده از این نوع ایزولاسیون رو به کاهش بوده و روش های دیگر جایگزین می شوند.

ایزوگام ورقی :

ورق لاستیکی شکل به صورت لوله یا اصطلاحا رول که در بازار موجود است. ایزوگام از فراورده های نفتی و لایه های محافظتی داردی  مقاومت بالا ،ساخته می شود که برای عایق کردن سطوح مختلف مانند دیواره ،کف ،بام ساختمان ها در برابر نفوذ آب به کار می رود .همچنین کاربرد عایق رطوبتی پیش ساخته که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ دارند ،مخصوص نصب و پوشش سطوح خارجی ساختمان ها و یا عایق کاری سرویس های بهداشتی تونل ها ،استخرها ،حوضچه های ذخیره آب و … بوده تا از نفوذ آب به لایه زیری خود جلوگیری کند.

پس از کنترل کلی و ریسمان کشی لوله ، ایزولاسیون را از یک سر روی بام می چسبانند . سپس با چراغ حرارت دهنده درزها را با هم جوش می دهند و با خمیر روی بام را لکه گیری نموده تا امکان آزمایش آبگیری بام را میسر سازد.

 البته  قیر یکی از مواد به کار رفته در ایزوگام است که علاوه بر داشتن خاصیت آلایندگی زیست محیطی در آینده نزدیک به جهت محدودیت منابع نفتی و قیری جزء کالاهای کمیاب به شمار خواهد رفت.

 عایق نانو :

 در ساخت عایق های نانو ،مواد مختلفی در سطح مولکولی و مقیاس نانو متری با یکدیگر ترکیب شده و پیوند پلیمری ایجاد می کنند.نانو عایق ها برخلاف انواع عایق های سنتی مثل قیرگونی یا ایزوگام ،باعث ایجاد هیچ لایه ای بر روی سطح نمی شوند.در واقع عایق نانو به گونه ای ساخته شده است که جذب مواد سطح مورد نظر شده و قسمتی از ساختار آن می شود.

عایق نانو می تواند سطح را در برابر حرارت ،رطوبت وحتی ضربه مقاوم کند. نانو عایق ها برخلاف عایق های دیگر وزنی نداشته و بسیار سریع نصب می شوند. عایق های نانو کاملا سازگار با محیط زیست و طبیعت بوده و این مسئله یکی از مهمترین ویژگی های مثبت این نوع عایق می باشد.

عایق های نانو به طور کلی در دو نوع حجمی و سطحی تولید می شوند. عایق نانو سطحی را می توان بر روی سطوح مورد نظر استفاده کرد. بای استفاده از نانو عایق های حجمی ،کافی است تا مقدار مشخصی از آن را به ملات مورد نظر اضافه کرد.

عایق نانو خود انواع مختلفی دارد که می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– عایق حرارتی نانو : نانو عایق های حرارتی یکی از جدیدترین تولیدات ساخته شده با کمک نانو تکنولوژی می باشند که در برابر سه روش انتقال گرما یعنی جابجایی ،همرفتی و تشعشع عایق هستند. از این نوع عایق می توان در ساخت بناهای مختلف استفاده کرد بدون آنکه کوچکترین تغییر ظاهری در شکل ساختمان ایجاد شود. عایق حرارتی نانو مایع بوده و آن می توان مانند رنگ با استفاده از برس و غلطک استفاده کرد.

عایق های نانو میزان بسیار کمی از حرارت را منتقل می کنند. این نوع عایق در دو نوع ساختمانی و صنعتی تولید شده و رنگ های مختلف بسیاری دارد. از نانو عایق ها می توان در محیط های مختلف مانند بیمارستان ،ساختمان های تجاری و مسکونی و … استفاده کرد.

– عایق رطوبتی نانو : از نانو عایق ها می توان برای عایق کاری تمام مکان هایی که در معرض آب و رطوبت قرار دارند استفاده کرد. پشت بام ساختمان ،سرویس بهداشتی ،استخر ،مخازن ذخیره آب ،چاه و …از جمله مکان هایی هستند که برای درزگیری و آب بندی آن ها می توان از عایق رطوبتی نانو استفاده کرد. این نوع عایق رطوبتی کاملا بهداشتی بوده و هیچ گونه آسیبی به سلامتی انسان وارد نمی کند.

– رنگ نانو عایق : رنگ نانو عایق ،نوعی رنگ می باشد که با استفاده از فناوری نانو ساخته شده است. کامپوزیت و رزین اکریلیک دو ماده به کار رفته در ساختار رنگ نانو عایق می باشد. رنگ های نانو در برابر رطوبت و حرارت مقاوم می باشند. استفاده از رنگ نانو عایق در مقایسه با سایر عایق ها بسیار کم هزینه و راحت می باشد.

از رنگ نانو عایق می توان برای پوشش دهی سطح های مختلف فلزی ،چوبی ،بتنی و … استفاده کرد. رنگ نانو عایق در مقابل اشعه UV ،یخ زدگی ،رشد قارچ ،کپک و باکتری،ترک خوردگی و همچنین زنگ زدگی بسیار مقاوم می باشد. رنگ های نانو قابلیت شستشو با انواع مواد شوینده را داشته و می توان از آن ها برای رنگ آمیزی فضای داخل و خارج ساختمان استفاده کرد.

 ژئو ممبران: 

ژئوممبران به ورق هایی گفته می شود که بدون نیاز به ساخت می تواند بعنوان عایق مورد استفاده قرار گیرد. این ورق ها با استفاده از جوش حرارتی یا روش های مختلف در کنار هم قرار می گیرند.

ژئوممبران ورقی نفوذناپذیر است و امروزه جایگزین خوبی برای روش های قدیمی (سنگ و سیمان و بتون ) مبحث ایزولاسیون شده است.

ورق ژئو ممبران از پلیمرهای مختلفی مانند پلی اتیلن یا پلی کلراید ساخته می شود.

یکی از انواع ژئوممبران به دلیل انعطاف بالا مناسبترین گزینه برای ایزولاسیون فونداسیون می باشد و جایگزین بتون می باشد و به دلیل انعطاف پذیری بالا در کنج ها و نقاط غیرقابل دسترس به راحتی نصب می شود.

از انواع دیگر ژئوممبران در ایزولاسیون معدن و انواع تونل ،ایزولاسیون بام سبز،احداث حوضچه پرورش آبزیان (به دلیل عدم چسبندگی که باعث می شود خزه نچسبد) استفاده می شود.

ایزولاسیون علاوه بر بخش های مختلف ساختمان در کاربردهای دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرد:

-ایزولاسیون استخرهای کشاورزی و تفریحی

-ایزولاسیون کانالهای آب

-ایزولاسیون لوله های انتقال مایعات و گاز

-ایزولاسیون مخازن نگهداری مایعات

همچنین ایزولاسیون علاوه بر رطوبت ممکن است در زمینه های دیگر مثل الکترونیک و صدا نیز به کاررود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *